Program podmlađivanja (Detoks u Mahariši AjurVedi) – u pripremi

evauacijaEvaluacija konstitucionalnog tipa i ravnoteže um/telo

Prvi korak u oblikovanju Vašeg ličnog paketa podmlađivanja (Detoks Mahariši AjurVede), jeste evaluacija Vašeg konstitucionalnog tipa i neravnoteža um/telo. Evaluaciju vrši ekspert Mahariši AjurVede, korišćenjem drevne tehnike procene pusla. Na osnovu njegove procene, oblikovaćemo Vaš lični program tretmana.

Takođe, dobićete i program, koji ćete slediti kod kuće, nakon što završite sa terapijom podmlađivanja u našem ajurvedskom centru. Ovaj program uključuje specifične preporuke u vezi sa dijetom, vežbama, herbalnim preparatima, dnevnim i sezonskim rutinama.

podmladjivanjeTretmani podmlađivanja Mahariši AjurVede

Svaki gost dobija individualno prilagođenu kombinaciju tretmana, kako bi se postigla puna ravnoteža i ostvario efekat podmlađivanja. Tipično, program može da uključi herbalizovanu uljanu masažu sa dva tehničara, tretman herbalizovanom parom, nežnu terapiju eliminacije,aromaterapiju i terapiju zvukom. Tretmani variraju iz dana u dan. Sve tretmane pružaju iksusni tehničari Mahariši AjurVede, u posebnim odelenjima za muškarce i žene.

abhjanaMasaža herbalizovanim uljem (abhjanga)

Celovitu i vrlo prijatnu masažu uljem izvodi sinhronizovani tim dve tehničarke/tehničara. Za nanošenje ulja koriste se specijalna herablizovana ulja, odabrana tako da služe Vašim ličnim potrebama. Tretman stimuliše prodiranje ulja duboko u tkiva. Na taj način, nečistoće se “olabave” i odvajaju od ćelijske strukture.

svedanaTretman herbalizovanom parom (svedana)

Korišćenjem specijalne toplotne komore, koja omogućuje glavi da ostane hladna, herbalizovana parna kupka otvara kanale tela i omogućuje da se oslobođene nečistoće prevedu u digestivni trakt, kako bi se odatle uklonile postupcima unutrašnjeg čišćenja.

sirodaraRelaksacioni tretman (širodara)

Vrlo prijatan, kontinuirani tok herbalizovanog ulja se polako i nežno izliva preko čela; ovaj tretman smiruje i uravnotežava nervni sistem. Efekat je izuzetno ugodan i mnogi gosti dožive duboku, sveopštu relaksaciju tokom ovog tretmana.

pizzichiliLuksuzni tretman uljem (pizzichilli)

U ovom luksuznom tretmanu, dve tehničarke/tehničara, koriste neprekidan mlaz toplog, herbalizovanog ulja, kako bi gostu pružili krajnje iskustvo duboke relaksacije. Ulje prodire duboko u telesna tkiva, što omekšava i mobilizira (pokreće) nečistoće.

udvartanaTretman za stimulaciju cirkulacije (udvartana)

Tokom tretmana udvartanom, koristi se posebna herbalizovana pasta, koja pomaže oživljavanju i revitalizaciji kože, uklanja masne naslage i poboljšava cirkulaciju i varenje.

bastiEliminativna terapija (basti)

Nežne dnevne eneme uklanjaju nečistoće koje su prevedene u crevni trakt, primenom drugih tretmana. Eliminativna terapija uklanja sve tipove neravnoteža i smatra se vitalnim delom procesa čišćenja.

aromaterapijaAromaterapija

Mirisna ulja, sačinjena od čistih biljaka i cvetnih esencija, podstiču ravnotežu u telu i umu, kroz čulo mirisa.

uljaUlja

Koristimo samo najbolja i najčišća ulja; hladno presovana, bez hemijskih aditiva. Svi Vaši tretmani su oblikovano posebno za vas, a u našoj kuhinji koja koristi samo najkvalitetnije biljke.

dijetaSpecijalizovani vegetarijski obroci

Od početka Vašeg programa pred-tretmana sve do jedne nedelje nakon što je program podmlađivanja završen, preporučuje se specijalna, personalizovana dijeta. Preporučena hrana u ovoj dijeti je lako svarljiva i jača sposobnost tela da eliminiše nečistoće. Dijeta stavlja naglasak na sveže, organsko povrće, voće, žitarice, orašaste plodove, namirnice sa visokim sadržajem vlakana i izvore antioksidanasa, vitamina i minerala iz hrane.